Annemiek van Spanje

Annemiek van Spanje

Annemiek van Spanje

advocaat / partner

Annemiek van Spanje (1980) houdt zich bezig met het strafrecht in het algemeen en het bestuursstrafrecht in het bijzonder. Zij voelt zich betrokken bij cliënten die strijden voor principiële zaken of uit gevoel voor rechtvaardigheid. Annemiek is haar carrière ooit begonnen bij een anti-doodstraf advocatenkantoor in de Verenigde Staten, waar zij zich maandenlang vastbeet in het politieonderzoek van een terdoodveroordeelde cliënt. 
Naast de beroepsopleiding advocatuur volgde zij als advocaat-stagiaire ook nog een L.L.M. Internationaal Strafrecht aan de prestigieuze Columbia Law School in New York waar zij in 2010 werd toegelaten. Zij heeft deze studie naast haar werk als advocaat cum laude afgerond. In 2018 volgde zij de opleiding slachtoffer- en letselzaken om niet alleen verdachten, maar ook benadeelde partijen of nabestaanden in strafzaken te kunnen bijstaan.

Annemiek van Spanje heeft door haar specialisatie in straf- en bestuursrecht inmiddels een ruime praktijk opgebouwd van cliënten werkzaam in de seksbranche. Deze cliënten hebben vaak te maken met discriminatie en stigmatisatie, waardoor zij bijstand behoeven bij bijvoorbeeld vergunningsproblemen met de gemeente of strafrechtelijke verdenkingen vanuit justitie. Ook staat zij slachtoffers bij van mensenhandel.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten staan de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

• Algemene rechtspraktijk (straf- en bestuursrecht)
• Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

de vries & kasem