Royce de Vries

Royce de Vries

Royce de Vries

advocaat / partner

Royce de Vries (1989) is advocaat en naamgever van het kantoor. Hij is bijna een ‘geboren advocaat’, want hij heeft zijn fascinatie voor media en recht met de paplepel ingegoten gekregen. Hij is opgevoed met (misdaad)journalistiek, research en tv-studio’s.
Als scholier en student keek hij altijd al mee over de schouder van zijn vader en was hij dikwijls aanwezig bij mediarecht procedures.

Een rechtenstudie en een master informatierecht waren daar een logisch vervolg van. Tijdens de colleges kreeg hij jurisprudentie voorgeschoteld waar hij in de rechtszaal al ‘live’ ooggetuige van was geweest.

Als advocaat heeft hij zich gefocust op het intellectuele eigendomsrecht, cybercrime, onrechtmatige (pers)publicaties en het (commerciële) portretrecht. Daarnaast heeft Royce zich ook toegelegd op sportrecht, wat goed van pas komt in zijn hoedanigheid van directeur van PR Sportmanagement BV, het bureau dat hij samen met Peter R. de Vries heeft opgericht en dat eveneens aan de Burgemeester Stramanweg is gevestigd. Vader & zoon begeleiden profvoetballers.

Royce de Vries heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • • Intellectueel eigendomsrecht
  • • Algemene rechtspraktijk

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.